Между 1 юли и 30 септември тази година са продадени общо

...
Между 1 юли и 30 септември тази година са продадени общо
Коментари Харесай

Xiaomi влезе в топ 3 по продажби на смартфони

Между 1 юли и 30 септември тази година са продадени общо 348 милиона телефона, съгласно последния отчет на аналитичната компания Canalys. Това са четири милиона по-малко апарата, в сравнение с през същия интервал на предходната година.

През тримесечието общият пазар набъбна с 22 % и Samsung още веднъж е отпред с доставки от 80,2 милиона телефона. През третото тримесечие компанията записва пазарен дял от 23% и това беше реализирано посредством усъвършенствано ръководство на производството и стартирането на няколко модела от междинен клас.

Huawei е на второ място, а китайската компания записа солидна доставка от 51,7 милиона телефона. Компанията претърпя спад в доставките спрямо предходната година, само че това се очакваше поради известните проблеми, с които се сблъска.

Проблемите на Huawei с администрацията на Съединени американски щати бяха употребявани от различен китайски производител - Xiaomi . Компанията се изкачи на трето място, като през третото тримесечие бяха доставени 47,1 милиона телефона, което е с 45 % повече от предходната година. Xiaomi регистрира впечатляващ растеж в Европа (88 процента).

Според статистиката на canalys, Apple пада на четвърто място по доставки през третото тримесечие. Очаква се обаче компанията да се върне на трето място през последното тримесечие, с помощта на анонса на линията iPhone 12. На пето място е Vivo .
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР